Sayfalar

6 Nisan 2010 Salı

Editörden Kahvaltı Önerileri:

En Önemli Öğün “Kahvaltı”da Olması Gerekenler:
•Süt, peynir, yumurta çocukların büyüme ve gelişmesinde en iyi kalitede protein içeren kaynaklardır.
•Yağlı tohumlardan ceviz içeriğindeki yağ asitleri ile beyin gelişimine yardımcıdır. Başlıca badem, fındık, ceviz olmak üzere yağlı tohumları çocuklar kolaylıkla ara öğünlerinde tüketilebilirler.
•Pekmez, bal, fındık ezmesi veya reçel de çocukların günlük enerjilerine katkıda bulunabilecek karbonhidratlı besinlerdir. Anemi oluşumunu önlerler, konsantrasyonu arttırırlar.
•Kahvaltıda içecek olarak yapılması gereken 2 sağlıklı tercih vardır: taze sıkılmış meyve suları ve süt. Çocuklarınıza kahvaltıda çay içme alışkanlığı kazandırmayın, veya ıhlamur başta olmak üzere bitki çayları içirin.
•Çiğ sebzelerden domates, salatalık, maydanoz, biber gibi yeşillikler ile dilimlenmiş taze meyveler muhakkak kahvaltıda mevsimine uygun olarak bulundurulmalıdır.
•Kahvaltı öğününde her çocuğun 2- 3 dilim ekmek tüketmesi gerekir. Tahıllı ekmekler, cevizli, zeytinli ekmekler de çocukların büyümesine katkı sağlayan lif içeriğine sahip olup sağlıklı seçimler olarak tercih edilebilir. Benim önerim tam buğday unundan yapılan ekmekleri tüketiniz.
•Bazen daha pratik ve aperatif olması açısından çocuklara kahvaltılık gevrekler de verilebilir. Veya tam tahıl içeren ekmekten yapılan peksimetleri de verebilirsiniz. Yanında taze sıkılmış meyve suyu veya taze dilimlenmiş meyve ya da ceviz fındık koyulursa kahvaltı daha yeterli hale gelir.
•Sıkılmamaları ve çeşitlilik açısından çocuklara bazen kahvaltıda peynirli veya sebzeli gözleme, börek veya simit de verilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder