Sayfalar

19 Mart 2010 Cuma

27 Ocak 2010 Tarihli Sağlıkta Gündem Editör Yazısı

"Göğüs Cerrahisi"

Sevgili Manisalı hemşerilerim,
Sizlerden gelen tepkiler ve istekler çalışma azmimizi bir kat daha arttırıyor. Sizlerden gelen talepleri ve konuları belirli bir sıra ile mutlaka işleyeceğim. Bu hafta “Sağlıkta Gündem”in çalışma sistemi hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum.
Gazetemiz yöneticileri tarafından böyle bir sayfanın yapılması teklifi geldiğinde, hemen neler yapabiliriz diye düşündüm. İlk önceliğim şu oldu: Sağlık konusunda uzmanından doğru bilgi vermek! Doğru bilgi vermenin yolu da soruları doğru kişilere yani o konunun uzmanına sormaktan geçer. Bu nedenle her hafta sizlere belirlediğim bir sıraya göre farklı konularda bilgi vermeye çalışıyorum. Yararlandığınızı umuyorum. Bu nedenle de çok geç olmaması şartıyla, işlememi istediğiniz konuları araya alacağım. Ancak lütfen sabırlı olunuz…
İkinci kuralımız ise şuydu: Her konuda önceliğimiz Manisa’da çalışan, burada yaşayan kısaca aynı havayı soluduğumuz uzmanlarımızla görüşmek, onların görüşlerini almak!
Mademki Manisamız büyüyor, gelişiyor… Öyleyse sağlık alanında da biz bize yeter hale gelmeliyiz. Hem Üniversitemiz hem de devlet hastanelerimiz hızla gelişiyor, yenileniyor. Gönlüme sorarsanız sağlık alanında buradan başka yere, hele İzmir’e hiç hasta gönderilmemesi. Hatta, bilakis oralardan buraya hasta çekilmesi. İnşallah o günler de gelecek.
Üçüncü kuralımız ise şuydu: Bu sayfada özel olarak hiç kimsenin, hiç bir kamu veya özel kuruluşunun reklamı, tanıtımı yapılmayacak! Hepimiz birbirimizi tanıyacağız. Diyaloglar her zaman desteği, o da başarıyı arttırmakta. Her hafta sizlere sağlık alanında hizmet veren, konusunda deneyimli, yıllarını mesleğine adayan meslektaşlarımı tanıtmaya çalışıyorum. Bu nedenle özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerimize şimdilik yer veremiyoruz sayfamızda. Ancak eğer kamu kuruluşlarında yapılamayan bir sağlık uygulaması varsa tabii ki onu mutlaka sayfamıza davet edeceğiz.
Zaman zaman bu konularda sizlere bilgi vereceğim bu sütundan; ama şimdilik bu kadar. Bu haftaki teşekkürüm gazetemizin yöneticilerine. Bu sayfada A’dan Z’ye, tamamen demokratik ve özgür bir çalışma ortamı sağladıkları ve kurallarımızın oluşmasında hemfikir oldukları için.

Tıp alanında bazen biz hekimlerin bile “bu hasta hangi uzmana başvurmalı?” sorusunu yanıtlayamadığımız durumlarla karşılaşırız. İşte “Göğüs Cerrahisi” branşı da biraz öyle gibi. Bu nedenle her üç sağlık kuruluşunda bu konuda hizmet veren hekimlerimizi ve çalıştıkları alanı anlatmaya çalıştım bu hafta sizlere.
Haftaya sigara konusunu ve Manisa’da hizmet veren “sigarayı bırakma” poliklinikleri hakkında bilgi vereceğim. Gerçek şu ki daha sağlıklı, daha gelişmiş ve başarılı bir toplum olmak istiyorsak sigarayı bırakmalıyız. Önümüzdeki hafta çok ilginizi çekecek bilgiler bulacaksınız. Ama diyelim ki bırakamıyorsunuz. Hah işte o zaman “göğüs cerrahları” devreye giriyor. Eğer mümkünse akciğer kanserini ameliyat ederek sizleri kurtarmaya çalışıyorlar, eğer yapabilirlerse tabii…
Veya bir darp, kaza sonucu akciğer küçülmesi oluyor. Bazen de kist hastalıkları olabiliyor, kedi köpeklerden geçen. Sonuçta en kötü, en acil durumda bizlere yardımcı olan, her türlü akciğer ve göğüs içi ameliyatlarını yapan bir uzmanlık alanı “göğüs cerrahisi”. Tüm uzmanlarımıza çok teşekkür ederiz.
Sağlıkta Gündem’i okuyun, sağlıklı kalın. Hepimize sağlıklı bir hafta dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder